Opsætning af simpel DNS

I denne guide kan du se hvordan du kan opsætte en simpel DNS.

I guiden bruge vi eksempel.dk og IP adresserne 83.83.83.83 og 14.14.14.14

Log ind på Dashboard

Tryk på det domæne du vil ændre DNS for.

Tryk på DNS-Styring

Tilføjelse af A-record

Tryk på drop down menuen og vælg A og tryk tilføj.

I Navn: kan du vælge ikke at tilføje noget, hvis du vil have domænet til at pege på ip adressen til host. Du kan også hvis du har oprettet et underdomæne til eksempel.dk, tilføje dette, fx test.eksempel.dk og pege det mod en anden ip adresse.

For at forbinde domæne og host ip indtaster du intet i navn og ip 83.83.83.83 i dette tilfælde.

Tryk på gennemfør. Nu har du oprettet og opsat din A record.

Tilføjelse af CNAME-record

Tryk på drop down menuen og vælg CNAME og tryk tilføj.

I Navn: tilføjer du * for dit domæne. Eks. *.eksempel.dk. Hvis du kun ønsker at www. Skal virker, skal du i stedet for * skrive www.

Når du sætter * foran, så indikere du et wildcart, som betyder at alle under sider er accepteret. Fx test.eksempel.dk

Tryk på gennemfør. Nu har du oprettet og opsat din A record.

Tilføjelse af Mail opsætning

Tryk på drop down menuen og vælg A og tryk tilføj.

I Navn: indtaster du mail foran domænet. I Indhold indtaster du IP adressen til mail serveren.

Tilføjelse af MX-record

Tryk på drop down menuen og vælg MX og tryk tilføj.

I navn skriver du intet, hvis du ønsker at din mail skal være @eksempel.dk.

TTL er standard 1 time eller 3600 sekunder.

I prioritet kan du sætte den til 10. Hvis du ønsker en sekundær handler, så kan du tilføje en MX record mere med en anden handler og sætte prioritet til 20. På den måde har du en redundant der kan svare i tilfælde af den første ikke gør.

Når dette er gjort kan du ikke gøre så meget andet end at vente på at hele kæden bliver opdateret. Det tager op til 48 timer, men oftest kan du begynde at bruge dine DNS-record efter få timer.