Sådan opsætter du SPF

En SPF-record indeholder informationer om tilladte afsendere for et domæne.

For at oprette en SPF-record til et domæne skal du gøre følgende:

1. Log ind på din konto og gå til Dashboard hvis du ikke allerede er der.
  2. Vælg det domæne som du vil oprette en SPF-record på.
  3. Tryk på DNS-styring
  4. Tilføj TXT
  5. Hvis du vil tilknytte SPF'en til hoveddomænet, skal du lade "Navn" være tomt. Hvis du vil tilknytte det til en subdomæne, skal du angive det subdomæne, f.eks., "eksempel.mitdomaene.dk."
  6. TTL bør stå til 3600 sekunder.
  7. I indhold skal du skrive hvilken SPF opsætning du ønsker.

Her er nogle eksempler på hvordan SPF opsætningen kan se ud:

1. Du vil sende post alle steder fra

'v=spf1 ?all'

Dette signalerer at du er "SPF aware" og sender mails alle steder fra. Dette er ikke nødvendigt.

Hvis den derimod sættes til 'v=spf1 -all' indikere du at du aldrig sender mails, hvilket heller ikke er nødvendigt hvis du alligevel ikke sender mails.

1. Du vil kun sende post fra ét domæne

Du har domænet ditdomæne.dk som du kun ønsker at sende mails fra, så kan du opsætte SPF til 'v=spf1 a:mail.ditdomaene.dk -all'

1. Du vil kun sende post fra ét domæne og én ip

Her indikere du at du kun vil sende post fra mail.ditdomaene.dk og fx den IP som serveren har.

Opsætningen kan se sådan ud:
'v=spf1 a:mail.ditdomaene.dk ip4:125.145.24.10 -all'

1. Hvis du ønsker at kun én mailserver, én IP og ét domæne kan sende post

Her indikere du hvilken mailserver, IP adresse og hvilket domæne der kan sende post på vegne af dig.

'v=spf1 a:mail.ditdomaene.dk ip4:125.145.24.10 ptr:mitdomaene.dk -all'

1. Definer SPF opsætnings med MX record.

Hvis din SPF record defineres med en MX record, så bliver al post sendt igennem denne mailserver.

'v=spf1 mx:ditdomaene.dk -all'

1. Du ønsker en SPF opsætning der sender ud på alle mail servere indikeret i MX record.

Du kan meget simpelt opsætte din SPF så du sender ud fra de mail servere der er defineret i dine MX records. Opsæt 'v=spf1 mx -all', så sender den i den prioritet dine MX records har.

Vær opmærksom på følgende:

• Forkert opsatte SPF-regler kan medføre, at nogle e-mails ikke leveres korrekt.
  • SPF kan påvirke mail forwards, så sørg for at konfigurere det korrekt, hvis du bruger denne funktion.
  • SPF-opstillinger bør altid være tilpasset til dine specifikke behov og e-mail-infrastruktur.

Husk at SPF er en del af en bredere e-mail-sikkerhedspraksis, og det anbefales at implementere andre teknologier som DKIM og DMARC for at styrke e-mail-sikkerheden yderligere.