Hvordan opsætter jeg 2-faktor godkendelse?

2FA står for Two-factor authentication. Det er en ekstra sikkerhedsforanstaltning, der beskytter dine konti og data mod uautoriseret adgang.

Mange sider bruger kun én form for godkendelse, nemlig en adgangskode, når vi logger ind på konti på nettet.

Men hvis nogen får fat i din adgangskode, kan de let få adgang til din konto og stjæle dine data eller foretage uautoriserede handlinger.

2FA tilføjer et ekstra lag af beskyttelse, som kræver, at du bekræfter din identitet på en anden måde, udover din adgangskode. Det kan f.eks. være ved at indtaste en engangskode, der sendes til din telefon.

Ved at bruge 2FA øger du sikkerheden på dine konti betydeligt, da det gør det svært for uautoriserede personer at få adgang til dine konti.

Vi understøtter 2FA i form af f.eks Google Authenticator appen, eller OTP app. Se herunder hvordan.

1) Du skal først være logget ind på DNS.Services.

2) Vælg Sikkerhed på sidemenuen.

3) Herefter skal du vælge 2-Faktor godkendelse

4) Tryk derefter på den blå knap, Aktiver.

5) Vælg den Authenticator, som understøtter din telefon. I denne guide bruger vi Google Authenticator på en Android telefon, som et eksempel.

6) Hent Google Authenticator ned på din telefon, og åbn ”Google Authenticator” derefter.

7) Tryk på Get Started.

8) Her skal du vælge ”Scan a QR code”.

9) Du skal derefter scanne den QR-kode, som er vist på din computerskærm.

10) Hvis telefonen nægter at scanne QR-kode, skal du vælge ”Ny kode” forneden under QR-koden. Du vil få en ny kode/QR-kode.

11) Efter scanning skal du indtaste en seks cifre kode, som er vist på din telefon.